Mara-Alexandra Andrei

“Am început sa pictez de la 11 ani din clasa a V-a, când am fost data de către părintii mei la Liceul de Arta – Carmen Sylva din Ploiești.
Am studiat pictura de sevalet, obtinund diverse premii și mențiuni în cadrul concursurilor naționale. Am continuat studiul la Universitatea Nationala de Arte – București, la secția Arta Murala, plecand in anul ll cu o bursa Erasmus la “Accademia di Belle Arti di Roma”. Aici m-am reapropriat de pictura de șevalet. În prezent sunt anul l de master tot în cadrul UNArte, secția “Educatie prin arte vizuale”.

In ceea ce privește instalația “Portal” m-am inspirat din viata cotidiana exprimând nemulțumirea fata de tehnologia care ne lezează spiritualitatea și modul de interacțiune directa, fapt ce lipsește cu desăvârșire în societate.

Restul picturilor sunt de asemenea inspirate din cotidian, realizate din dorinta de apropiere fata de forma, de viata, de culoare si mai ales de privitor.” Text by Mara-Alexandra Andrei.

MARA-ALEXANDRA ANDREI  Art Walk Street editia 1 2015

Claudiu Dosaru

Student la Universitatea Nationala de Arte Plastice din Bucuresti-UNArte, Facultatea de Arte Decorative şi Design, specializarea metal-master anul II, Claudiu Dosaru va fi prezent în cadrul primei ediţii Art Walk Street cu lucrările intitulate #Zbor şi #Arcul.

“Tema și punctul de interes al creației sunt reprezentate de #zbor. Aceasta are o multitudine de semnificații, însă cele pe care am pus accent sunt: sentimentalul de înălţare, superioritate, evadare, control, de tindere către absolut și mai ales….de libertate.

Motivul alegerii acestei teme este pasiunea pentru această abilitate şi dorința de a transmite prin intermediul creației, graţia, eleganţa şi emoţiile transmise de starea de zbor. Cea mai bună soluţie pentru a reuşi să redau aceste sentimente înălțatoare a fost să ilustrez prin creație o pereche de aripi.

Ceea ce doresc să exprim prin lucrare este o reinterpretare a aripilor de lebadă ce reprezintă un simbol al frumuseții masculine, al lumii şi al vieții, o îmbinare a clasicului cu abstractul, a eleganţei cu inovația”. Text by Claudiu Dosaru.

Claudiu Dosaru Art Walk Street editia 1 2015

Dumitru-Mihai Glodeanu

Student in cadrul Universitatea Nationala de Arte Plastice din Bucuresti-UNArte – departamentul de arta murala, Dumitru-Mihai Glodeanu, ne-a mărturisit că priveşte arta ca pe un punct de pornire în realizarea sa ca personalitate, căutând noi rezolvări pentru propulsare şi aducerea noului în acest domeniu.
Caută esenţialul în orice având capacitatea de dezvoltare şi de punere a acestuia în noi contexte pentru crearea de noi perspective în artă.

În realizarea lucrărilor, principala sursă de inspiraţie a fost viaţa rurală, acolo unde personajele pe care acesta a ales să le imortalizeze dându-le totodată o altă conotaţie, sunt acei oameni ce se confruntă zilnic cu problemele vieţii .
Frământările oamenilor de la ţară şi trăirile acestora au fost puncte de plecare pentru realizarea lucrărilor, artistul arătând totodată o grijă aparte susţinută de o oarecare sensibilitate pentru acei oameni, care sunt în special vârstnici.

Mihai Glodeanu Art Walk Street editia 1 2015

Maria Popa

” Maria Popa, absolventa a secției de arta murala la “Facultatea de arte decorative și design” în cadrul Universitatea Nationala de Arte Plastice din Bucuresti-UNArte , este in prezent studenta la masterat în primul an.
Ca trăsătura generala, lucrările sale au ca punct de plecare, tratarea spațiului compozițional în care principalul subiect este vestigiul.

Tablourile se bazează pe un concept nonconformist îndreptat împotriva rutinei de gândire suprimând vechiul concept cu unul nou, provocând dezordinea și stupoarea care se împotrivesc gustului si moralei estetice.

Principala sursa de inspiratie o constituie vechiul oglindit intr-o imagine serioasa care se defineste prin felul in care istoria si modernitatea respira in acelasi tablou.

Aceste trasaturi sunt reconoscibile si in lucrarea ce va fi expusa in cadrul Art Walk Street, denumita “Arta intre ratiune si simtire”, un poliptic in care urmele antichitatii (coloane, statuete umane, obiecte) si urmele sec. XX, se omogenizeaza printr-o serie de relatii (de culoare, de forma, de constructie si de proportie), asa cum se poate observa din tablourile din imagine.” Text by Maria Popa.

Maria Popa Art Walk Street editia 1 2015

Daniel Radulescu

“Ma numesc Daniel Radulescu, cea mai veche amintire pe care o am incepe cu un creion in mana, 25 ani mai tarziu se pare ca fac acelasi lucru doar ca uneori il mai schimb cu o dalta. Am terminat in 2009 Liceul de Arte Plastice din Brasov-sectia Grafica iar de aproximativ 9 ani studiez si grafica 3D. In prezent sunt student in anul 2 la Universitatea Nationala de Arte Plastice din Bucuresti-UNArte, sectia Sculptura. Atentia mea se focuseaza pe investitia in atelier, sa-mi formez o echipa si sa fac lucrari cat mai diverse si complexe, este un drum lung, greu, dar atat de frumos. Mai multe despre mine, va invit sa intrati pe pagina personala www.danielradulescu.ro .

Daniel Radulescu Art Walk Street editia 1 2015