Art Walk Street AWS începe anul 2017 în forţă, cu cea de-a 4-a ediţie tip capsulă intitulată “BRÂNCUŞI he[ART]beat” ce v-a avea loc în perioada 13-20 februarie 2017.

Pentru a celebra creaţia de geniu a artistului, a omului deplin al culturii române, Constantin Brâncuşi, vernisajul cu cele 19 sculpturi v-a avea loc în data de 19 februarie 2017, ora 19.00 în cel mai nou spațiu cultural din București, galeria Kube Musette de pe Calea Victoriei nr.114.

19 februarie 2017, este ziua în care Art Walk Street AWS împreuna cu galeria Kube Musette aduce la un loc 19 lucrări de artă ale tinerilor artişti ai departamentului de sculptură din cadrul Universităţii Naţionale de Arte/UNArte, care îi vor aduce un tribut artistului de geniu al secolului XX, Constantin Brâncuşi, cel care a fost numit “Jumătate zeu, jumătate ţăran”, “om cu mult înaintea timpurilor sale” şi cel care a făcut “paşi pe nisipul eternităţii”.

Declarată oficial în anul 2015, zi de sărbătoare naţională “Ziua Brâncuşi”, 19 februarie este data la care în anul 1876, în localitatea Hobiţa, s-a născut sculptorul român Constantin Brâncuşi.

Anul 2016 declarat anul Brâncuşi, a fost pentru Art Walk Street-AWS anul zero, anul de celebrare a acestei sărbători naţionale prin organizarea primei ediţii a evenimentului ”Brâncuşi he[ART]beat”.

Ne bucurăm că şi în 2017, cu sprijinul galeriei Kube Musette, am putut organiza cea de-a 4-a ediţie a acestui eveniment de tip capsulă.

“In calitate de organizator al primului festival de artă outdoor din România, ne dorim ca prin ediţiile de tip capsulă din fiecare zi de 19 februarie să sprijinim tinerii sculptori pe de o parte iar pe de altă parte aceste evenimente să constituie o permanenţă a manifestărilor de(spre) artă, dedicate artistului Constantin Brâncuşi”, declară Irina Calota, organizatoarea ART WALK STREET-AWS.

ARTISTI

Studenţi ai Universităţii Naţionale de Arte – UNArte/ Departamentul de sculptură:

    În 2017, îndemnul pe care ART WALK STREET îl adresează tuturor consumatorilor de artă rămâne acelaşi: „Keep the art alive!”

AGENDA ”Brâncuşi he[ART]beat” / Ediţia 4 / 2017:

  • 19 februarie 1876 #Ziua în care s-a născut omul geniu Constantin Brâncuși#
  • 19 februarie 2017 #Ziua Brâncuşi în care îl celebrăm pe artist#
  • 19 lucrari de artă-sculpturi din metal, lemn, sticlă ora 19:00

Sponsori si parteneri:

UNARTE

Proud to be Romanian

Carturesti

Rembrandt Art School

Rembrand Art Center

Sigla fine art
SIGLA_Liceul Tonitza_siglaliceu