#M E E T. T H E. A R T I S T S. ART WALK STREET – #Brâncuşi he[ART]beat #Ediţia 4 #19-26 februarie 2019

Andreea GHEORGHIU

#M E E T. T H E. A R T I S T #Andreea Gheorghiu

artwalkstreet qreator

AWS-Art Walk Street proudly present to you Andreea Gheorghiu @Qreator by IQOS

Andreea Gheorghiu a absolvit Universitatea Națională de Arte din București, Facultatea de Arte Plastice, secția pictură, clasa Prof.Univ.Dr. Cezar Atodiresei și este masterandă în “Strategii de creație în pictura”, clasa Prof.Univ.Dr.Cezar

Lucrările Andreei vorbesc despre expresivitate, emoție și modalitatea de a găsi o cale de comunicare la nivel subtil cu observatorul. Chipurile tăcute, deformate, în proces de abstractizare, au misiunea de a face tăcerea să vorbească.

In perioada 19-26 februarie 2019, Andreea va fi prezentă în cadrul celei de-a 4-a ediții a evenimentului #Brâncuşi he[ART]beat cu lucrările intitulate #Tăcere și #Emotion of Brâncuşi.

“Tăcere”, conține portretul aceluiaș personaj realizat în 4 poziții diferite: fată, semiprofil, profil, cu posibilitatea aranjării stâlpilor în diferite variante, conferind astfel privitorului senzația de mișcare, vibrație și adâncime a spațiului. Deformarile genereaza spatiu, compoziția interacționează cu privitorul și schimbarea planurilor, o dată cu mutarea observatorului, accentuează abstractizarea compoziției și tot odată a emoției portretelor…și până la urmă ce dorim să transmitem dacă nu Emoție?” ne spune Andreea Gheorghiu.

De ce un portret al lui Brâncuși?
Constantin Brâncuși a eliberat sculptura de preponderența imitației mecanice a naturii, a refuzat reprezentarea figurativă a realității, a preconizat exprimarea esenței lururilor, a dinamismului formei, a unit sensibilul cu spiritualul, și a ieșit din sine cioplind zborul, nu pasarea…. Astfel stilul său unic, simțul său analitic intr-o cromatică de culori atât de vie și versatilă.

 • #Tacere / (100/15/15)cm x 5 module / acrilic/lemn de brad masiv
 • #Emotion of Brâncuşi / (100×100)cm / acrilic/pânză

O puteti urmari si pe pagina ei de facebook: Gheorghiu.Andreea

Pentru toate detaliile despre eveniment accesati linkul: facebook.com/events

Bogdan TURCEA

#M E E T. T H E. A R T I S T.S C U L P T U R E #Bogdan TURCEA

artwalkstreet qreator

AWS-Art Walk Street proudly present to you Bogdan Turcea @Qreator by IQOS în cadrul evenimentului #Brâncuşi he[ART]beat #Ediţia 4.

Bogdan Turcea spune despre el ca a avut o pasiune pentru desen şi pictură încă din copilărie, însă abia la vârsta de 48 de ani, îndemnat de bunul său prieten şi “antrenor vizual” Petru Alexandru Galai (a.k.a. Momi) s-a înscris la Universitatea de Arte Bucureşti, unde a absolvit în anul 2017 cursurile de licență la departamentul de sculptură – grupa Adrian Ilfoveanu – Mihai Rusen

“Sunt atras de genul figurativ în sculptură, consider că poezia formelor cu #rima clasică este nu numai, mai atractivă şi mai uşor de decriptat pentru publicul larg dar poate exprima la fel de fidel ideile abstracte ori conceptele subiacente. Abordez, cu precădere, teme sacre şi incerc să transpun în lucrări idei sau intenții din preconstient, pe care, apoi, încerc să le supun judecății raționale. !.” Text by Bogdan Turcea

 • TITLU: #Leda / DIMENSIUNI: 45x32x16 cm / MATERIALE: gips
 • TITLUL: #Balerina de la ISU / DIMENSIUNI: 200 cm / MATERIALE: gips/ metal
 • TITLUL: #O muza adormita / DIMENSIUNI: 37x67x39 cm / MATERIALE: gips

Il puteti urmari si pe pagina lui de facebook: Bogdan-Turcea-sculptura

Pentru toate detaliile despre eveniment accesati linkul: facebook.com/events

Eugen IOVAN

#M E E T. T H E. A R T I S T #Eugen Iovan

artwalkstreet qreator

AWS-Art Walk Street proudly present to you Eugen Vasile Iovan @Qreator by IQOS

Eugen Vasile Iovan este absovent al Universității de Artă din București, Facultatea de Arte Decorative și Design, profilul “Arte plastice decorative”. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici, a avut, începând din 1994, nenumărate expoziții personale și de grup, în principalele galerii din România.

Eugen Iovan este un tânăr artist emergent care, dincolo de cuvinte, vorbește prin picturile lui in detaliu despre om.

Cele 4 lucrări intitulate “Brâncuși he[ART]beat“ reprezintă o provocare, pe care artistul vizual le-a realizat în doar 30 de zile, încercând să redea trăiri sufletești profunde cu ocazia celebrării zilei de naștere a merelui artist Constantin Brâncuși in cadrul celei de-a 4 edițiii a evenimentului Brâncuși he[ART]beat. Concentrându-se pe studiul portetului sau al diferitelor părți ale chipului (frunte, ochi, sprâncene, nas, gură, gene), artistul ne dezvăluie astfel stilul său unic, simțul său analitic intr-o cromatică de culori atât de vie și versatilă.

 • TITLUL: #Brâncuși he[ART]beat x 4 tablouri
 • DIMENSIUNE: (120×70) cm / 4 tablouri
 • MATERIAL: panza & acrilic & ulei

Il puteti urmari si pe pagina lui de facebook: eugen.iovan

Pentru toate detaliile despre eveniment accesati linkul: facebook.com/events

George BILAN

#M E E T. T H E.A R T I S T #S C U L P T U R E #GEORGE BILAN

artwalkstreet qreator

AWS-Art Walk Street proudly present to you George Bilan @Qreator by IQOS

George Bilan provine dintr-o familie de artişti din trei generaţii începând cu bunicul său Prof. sculptor Gheorghe Bilan.

Primul contact cu sculptura la avut în atelierul tatalui său, sculptorul Aurel Bilan la vârsta de 8 ani iar la 10 ani începe pregătirea la “Scoala Populară de Artă” sub îndrumarea profesorilor Catana Teodor şi Hanţa Ghiţa.

George Bilan este absolvent al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, clasa Conferenţiar Universitar Adrian Pîrvu – Master Sculptură.

Participant la expoziţii organizate atât în România, Germania, U.S.A, Israel, Austria, George Bilan Sculptor va fi prezent în cadrul #Brâncuşi he[ART]beat #Ediţia 4 cu lucrările intitulate #Curley Mind şi #Dark Matter.

 • TITLUL: #Curley mind / DIMENSIUNI: 27x21x19 cm / MATERIALE: marmură
 • TITLUL: #Dark Matter / DIMENSIUNI: 220x70x60 cm / MATERIALE: raşină

Il puteti urmari si pe pagina lui de facebook: George Bilan Sculptor

Pentru toate detaliile despre eveniment accesati linkul: facebook.com/events

Mihail BOTNARI

#M E E T. T H E. A R T I S T.S C U L P T U R E #MIHAIL BOTNARI #C H I S I N A U

artwalkstreet qreator

AWS-Art Walk Street proudly present to you Mihail Botnari @Qreator by IQOS

Basarabeanul Mihail Botnari, absolvent al Academiei de Arte Frumoase Carrara, Italia (2017) este licențiat la UNArte, secția Sculptură.

Mihail va fi prezent în cadrul evenimentului #Brâncuşi he[ART]beat #Ediţia 4 cu ultima sa lucrare #Devenire.

“Lucrarea #Devenire, reprezintă conflictul între arta tradițională și cea contemporană, transfigurarea artei figurative care a stat protejată în ou, dar arta contemporană a deranjat această liniște și sustrage din tradițional cele mai importante idei !” Text by Mihail Botnari

 • TITLUL: #Devenire / DIMENSIUNI: 165x50x80 cm / MATERIALE: marmură
 • TITLUL: #Dark Matter / DIMENSIUNI: 220x70x60 cm / MATERIALE: sculptură directă în lemn

Il puteti urmari si pe pagina lui de facebook: motnari.mihail

Pentru toate detaliile despre eveniment accesati linkul: facebook.com/events

Let’s celebrate Constantin Brâncuși!

Like, share and subscribe, it keeps the ART alive! facebook.com/events